EBC Brakes - Specialister på bromsar för motorsport

EBC Brakes har expanderat snabbt inom fordonsindustrin och blivit världsledande inom motorsport. Med ett massivt utbud av högpresterande sport- och racing bromsbelägg samt bromsskivor. Nyligen lanserade EBC ytterligare ett banbrytande material med sitt ECO-vänliga Ultimax 2-bromsfriktionsmaterial som helt eliminerade alla tungmetaller och sulfider.

Egen forsknings-/designavdelning, egen tillverkning, egen kvalitetskontroll, de bästa materialen och de bästa tillverkningsmetoderna borgar för hållbara, slitstarka och långlivade kvalitetskomponenter som är specialanpassade för hårt bruk i tävlings och gat sammanhang.
EBC Brakes tillverkar alla sina produkter i Europa och USA för att säkerställa högsta kvalitet; de anser nämligen att bromsar är en säkerhetsdetalj som man inte bör spara in på vad gäller funktion och kvalitet.
Alla produkter testas och prövas på fabrik innan de släpps på marknaden; de komponerar själva sina friktionsmaterial för bromsbelägg och både bromsskivor och bromsbelägg provas ut på fabrikens egna dynamometrar.

Under åren har marknaden för bromsar sett mycket förändringar och många märken som kommer och går.
EBC har starkt drivit sin filosofi att bromsbelägg och skivor är säkerhetsprodukter och är därför bäst gjorda för hand, för att maximera fokus på hög kvalitet snarare än pris besparingar.
De är utvecklade och producerade fortlöpande i deras egna anläggningar, för att säkerställa att den höga kvaliteten hålls.
EBC är övertygade om att det är dumt att tumma på säkerheten för att spara några få kronor på bromsbelägg och bromsskivor. 

 

Prestanda bromsslangar - Kvalitet, känsla och bästa bromsförmåga!

EBC’s helt nya sortiment av bromsslangar är tillverkade av högsta kvalitet och erbjuder ett av de mest omfattande sortimenten på marknaden.
Bromsslangar från EBC är tillverkade med bästa precision av högsta materialkvalitet.

Flätade PTFE-slangar av rostfritt stål. EBC använder inte mjuka stål- eller aluminiumkomponenter i sina bromsslangar. Istället används rostfritt stål för varje komponent, eftersom materialet ger maximal kvalitet vad gäller hållfasthet och korrosionsbeständighet. EBC-bromsledningar är konstruerade och byggda för att hålla och därav erbjuds livstidsgaranti. EBC-bromslangsspaket levereras 100% färdiga och det inkluderar helt nya banjobultar av rostfritt stål.

Alla EBC-bromsledningar är konstruerade i Storbritannien genom högsta precisionsarbete. De trycktestas fullt monterade och inte som lösa komponenter för att säkerställa funktion och kvalitet. EBC har dessutom ett av de bredaste utbuden av tillbehör att välja mellan, vilket garanterar en perfekt passform för varje fordonstillämpning.
EBC-bromsslangar följer identiskt utförande som original och inga genvägar, för att säkerställa en passform i världsklass.

Ta med säkerheten i ditt äventyr!

EBC Brakes har ett vidtäckande och brett sortiment av bromsskivor och bromsbelägg med olika friktionssammansättning för att tillgodose olika körförhållanden och belastningar.
Deras produkter är endast tillverkade i Europa och USA för att kunna bibehålla en hög och jämn kvalitetsnivå på alla bromskomponenter.

EBC tillhandahåller bromsbelägg i olika kategorier för olika körsätt och användningsområden. Allt från bättre ersättare för gatbilens orginal bromsar till rena racing belägg, specialanpassade för tävlingsbruk. Bromsbeläggen är tillverkade med EBC Brakes egna unika friktionsmaterial för respektive bromsbeläggskategori, för att kunna ge dig de bästa beläggen för ditt ändamål. Varje typ av bromsbelägg är med andra ord anpassad för den belastning och det temperaturområde de kommer att utsättas för.
De är tillverkade av friktionsmaterial som har lång livslängd, som inte skadar eller sliter ner bromsskivorna i förtid och inte producerar skadligt bromsdamm. 
Typer av tillverkade bromsbelägg inkluderar aramidbromsbelägg, sintrade bromsar, keramiska bromsbelägg och bromsbelägg med lång livslängd. 

 

Bromsskivorna är tillverkade av bästa material enligt de finaste toleranserna. Noggrant kontrollerad ythärdning och högsta tillåtna spel på ner till 0,05 mm.
EBC Brakes bromsskivor levereras med den senaste ytbehandlingen i branschen; svart termisk yta som motstår korrosion och värme på bästa sätt. Bromsskivorna finns i olika kategorier beroende på användningsområde; Premium skivor med full bromsyta samt olika kategorier av slitsade sport skivor som håller en lägre temperatur. EBC bromsskivor omfattar bromsskivor av gjutjärn eller bromsskivor för bilar, bromsskivor av rostfritt stål för motorcyklar, samt bromsbelägg och skivor för ATV.