Edelbrock - Bevisad prestanda utan kompromisser! 

Hansen Racing är stolta över att kunna erbjuda hela Edelbrocks sortiment, allt från deras välkända Edelbrock förgasare och luftfilter till vattenpumpar. 

Edelbrock grundades 1938 i Torrance, Kalifornien och är idag känt som en av Amerikas främsta utvecklare, tillverkare och distributör av prestandareservdelar för fordonsmarknaden. Edelbrock tillverkar sina kärnprodukter i USA med hjälp av modern utrustning i tillverkningsanläggningar i världsklass. Edelbrock, LLC har sina anläggningar fem platser i södra Kalifornien och en plats i North Carolina på totalt mer än 500 000 kvadratmeter. 

EdelBrock har en lång historia inom racing, redan från när grundaren Vic Edelbrock byggde sitt första grenrör och testade det genom att tävla med sin Ford vid Muroc Dry Lake i Los angeles år 1938. Därefter började Vic tävla i "Midget Racing" 1946, där han hade väldigt stora framgångar och blev känd för sina snabba Ford-bilar.
Under 50-talet var nästan alla bilar som vann på Bonneville salt flats utrustade med produkter från Edelbrock.


Från idé till kvalité

Edelbrock-produkter börjar med en tanke eller idé som sedan måste översättas till en fungerande modell. Deras personal är inte bara väl kvalificerad på sina respektive positioner, utan de är också bilentusiaster. 

Varför är det så viktigt att vara en entusiast?

Eftersom en entusiast gör mer än att arbeta i fordonsbranschen, de lever den - och det innebär att de har full förståelse för de funktionerna som är viktiga hos en kompressor, eller en motor. De tänker ständigt på nya och innovativa sätt att göra en produkt som fungerar så bra som möjligt. 

Edelbrock ingenjörer har tillgång till de senaste verktygen för att hjälpa dem att utveckla de absolut bästa produkterna. Tack vare detta kan deras ingenjörer ta en fram produkt från idé till verklighet på kortare tid, vilket säkerställer att produkten fungerar korrekt innan de någonsin producerar en produktionsdel. 

Edelbrock förbättrar ständigt produkten medan den håller på att utvecklas, vilket är ett bevis på det engagemang de har för sina produkter.

Oavsett om det är förgasare, grenrör, kompressor, bränsleinsprutningssystem, cylinderhuvuden, eller lustgas, kan du vara säker på att den slutliga produkten påverkades kraftigt av Edelbrocks passion för prestanda.


Hårda tester för rätt resultat

När du designar och säljer några av världens mest utvecklade prestandaprodukter, måste du ha ett rigoröst testprogram. Varför? Om du inte testar dina produkter ordentligt, kan man inte stå bakom dem med fullt förtroende. 

Det är därför varje produkt som designas och säljs av Edelbrock testas och godkänns av deras ingenjörer i en verklig miljö på modern utrustning. Deras tre Super Flow-datoriserade motordynos kan mäta 11 separata motorvariabler upp till hastigheter på 12 000 varv / minut och de kan även testa bilen under simulerade vägförhållanden och kan hantera upp till 1 000 hk vid hjulen och hastigheter upp till 320 km/h. 

Men det finns inget substitut för att testa produkterna i verkligheten. Edelbrocks ingenjörer och anställda använder sig av testfordon av hög prestanda, för att få en ordentlig känsla för produktförbättringar såväl som produktens hållbarhet.

Edelbrock samarbetar även med professionella förare och racingbilar, vilket är en viktig del av deras prestanda och hållbarhetstest. Så när Edelbrock säger "beprövad prestanda" menar de verkligen det! 

När all testning är klar utvärderas resultaten och delen har uppfyllt alla prestandakriterier, då, och först då, anses produkten redo för produktion. Dessa exakta testprocedurer tillämpas på hela Edelbrock-linjen för garanterad prestanda och kvalitet.

 

Störst på Edelbrock i Sverige

Vi på Hansen Racing är stolta över att kunna erbjuda hela Edelbrocks sortiment, allt från deras välkända Edelbrock förgasare och luftfilter till vattenpumpar. 

Så om du är på jakt efter en Edelbrock återförsäljare i Sverige har du kommit rätt.

Kika runt på vår hemsida så hittar du säkert det du är ute efter, om det inte skulle vara fallet så är du mer än välkommen att höra av dig till oss.

Förgasare

PERFORMER SERIES® Den ursprungliga Edelbrock förgasardesignen är fortfarande tillgänglig och erbjuder prisvärd prestanda för hundratals applikationer. Oavsett om du behöver byta en föråldrad "Stocker" eller letar efter en performance förgasare till din "Hot Rod", Edelbrock Performer förgasarserie är det bästa valet för prestanda och pris. De finns med antingen manuell eller elektrisk choke i storlekarna 500, 600, 750 och 800 cfm (kubikfot per minut) för att uppfylla dina behov.

Insug

Edelbrock har flera typer av insug av aluminium för att passa olika applikationer. Varje typ av insug har egenskaper som gör den idealisk för den applikation som den är avsedd för. År av design och testning inom induktionteknik har gett Edelbrockfolket ovärderliga insikter i vilka egenskaper som fungerar bäst under vilka villkor. För det ultimata i kvalitet, gjuts varje Edelbrock insug i den ultramoderna Edelbrock aluminiumgjuteriet och bearbetas av datoriserade fleroperationsmaskiner på Edelbrock huvudkontor. Oavsett om du bygger en bruksbil, extremt högpresterande street maskin eller racerbil, kommer ett Edelbrock insug ge kraft precis där du vill ha det. Edelbrock Insug finns nu i fyra ytbehandlingar för det utseende du vill hak, som Gjutet, Polerat, Endurashine ® & NYA Svarta Pulverlackering.

Topplock

Med hjälp av mycket effektiva portar och state-of-the-art förbränningsrums former, Edelbrock topplock ger ökad prestanda över hela varvtalsregistret för bra gas respons och top-end hästkrafter. Toppkvalitet funktioner inkluderar gängade insatser i vipparmsbultarna och avgasbulthål för överlägsen styrka och hållbarhet, och manganese-bronze ventilstyrningar. Gjutet vid Edelbrock Gjuteri och bearbetade på Edelbrock's fabrik i USA, Edelbrock toppar är genomgående de bästa i kvalitet.

Motorer

Få ett helt ny, fullt monterad motor som är nästan redo att köra och levererar klassiska Edelbrock prestanda right out-of-the-box. Finns i tio effektnivåer, dessa motorer är högkvalitativa Edelbrock insug, förgasare, topplock,kamaxlar, och vattenpumpar (tillval).