Gates - Specialister på remdrivning och kraftöverföring

 

Historia: 

1911 förvärvade Charles C. Gates ett däck- och gummiföretag och inrättade butik i Denver, Colorado. Några år senare uppfann Gates V-bältet, som revolutionerade kraftöverföring. Detta var bara början på vad som komma skall. Gates har genom åren introducerat otaliga andra innovationer inom kraftöverföring som har påverkat praktiskt taget alla branscher. 

Över ett sekel senare kallar Gates fortfarande Denver för hem, men det lilla familjeägda företaget har vuxit till en global ledare inom kraftöverföring och flytande kraftprodukter, tjänster och lösningar, med mer än 15 000 anställda och över 100 platser i 30 länder. 

 

Drivs av möjligheter

Gates Corporation är en ledande tillverkare av applikationsspecifika lösningar för kraftöverföring. Gates drivs av att tänja på gränserna inom materialvetenskap för att konstruera produkter som ständigt överträffar förväntningarna. 

De använder sig av sin långa historia av innovation och utnyttjar den för att inspirera till lösningar som kommer att användas under de närmaste hundra åren. Gates investerar kontinuerligt i utveckling och teknik, så deras produkter överträffar inte bara industristandarder; de överträffar deras kunders krävande förväntningar. 

Gates använder sig av verklig erfarenhet som gör att de kan lösa sina kunders olika utmaningar på bästa sätt. Och de utökar ständigt sin produktkatalog för att stödja varje aspekt av deras kunders verksamhet. 

 

Du hittar samtliga Gates produkter i vår shop.