K&N - Filter som ger din bil fullt flås!

Världens ledande tillverkare av tvättbara luftfilter & luftintagssystem

K&N är en världsledande tillverkare av tvättbara högflödes sportluftfilter; K&N uppfann konceptet med denna luftfilterkategori redan år 1969 och har sedan dess försett motorentusiaster och tävlingsteam med filtrering av högsta klass världen över. 
Idag säljer dem luftfilter, oljefilter och luftintag i över 30 länder. Deras premium produkter ser till att du får ut den fulla potentialen i form av fler hästkrafter, bättre vridmoment och acceleration från ditt fordon.

K&N har en passion för innovation, ingenjörer och produktdesigners använder den senaste tekniken för att konstruera varje produkt med banbrytande prestanda. K&N är födelseplatsen för det mest använda luftfiltret i NASCAR - om det fungerar för några av världens bästa race team, kommer det att fungera för dig.

Under 1960-talet utvecklade två tävlingsförare inom dirt-track, Ken Johnson och Norm McDonald, en banbrytande ny idé för ett luftfilter - ett som skulle kunna fungera trots påfrestningen av dammiga och smutsiga terrängmiljöer. Efter att ha experimenterat med många typer av filtermedier, upptäckte de att en oljad bomullsdesign gjorde att filtret inte bara fångade föroreningar mycket effektivt utan också tillät det att tvättas och återanvändas.

Det medförde att det ursprungliga sportluftfiltret från K&N föddes. Fem decennier senare utvecklar fortfarande K&N® industriledande filtreringsteknologi och erbjuder enastående produkter för allt från Top Fuel-dragsters till personbilar världen över.

Hur K&N tillverkar några av de bästa filtren på marknaden

K&N har egen produktion och tillverkning, med egen prov-, test- och designavdelning för framställning av effektiva filter av högsta kvalitet för ett brett användningsområde och för tusentals olika applikationer.

De moderna faciliteterna innefattar bl.a. testavdelning där alla nya produkter designas med hjälp av CAD/CAM utrustning och provas fram på dynometrar och flödesbänkar för bästa funktion och effekt; allt för att få fram kvalitetsprodukter i världsklass.

Den nära kontakten och samarbetet med tävlingsteam i toppskiktet ger K&N feedback om deras produkter och hjälper dem att vidareutveckla, ändra och förbättra produkterna för att alltid kunna tillhandahålla filtreringsprodukter av högsta klass.

K&N:s tvättbara högflödes luftfilter med speciellt filtermedia av bomullstyp kombinerar olika faktorer i en och samma produkt: 

- Högt och restriktionsfritt luftflöde tack vare den unika utformningen av filtermediat.

- Otrolig filtreringsförmåga via K&N:s speciella filterolja som tillsammans med filtermediat fångar upp även de minsta partiklarna och låter endast ren luft passera in i motorn.

- Tvättbara evighetsfilter som kan återanvändas ger en ekonomisk filtrering.

De unika K&N luftfiltren är alla uppbyggda enligt samma koncept oberoende modell eller applikation:

- Friare och högre luftflöde ger motorn högre verkningsgrad.

- Restriktionsfritt luftflöde ökar motorns vrid, effekt och ger snabbare acceleration.

- Utomordentlig filtreringsförmåga skyddar motorn från onödigt slitage och ger den ökad livslängd.

- Tvättbara och återanvändbara filter som är lätta att serva, rengöra och olja in.

- Lång serviceintervall; upp till 8000 mil vid normala bruksförhållanden.

- Miljövänligt; filtren rengörs och återanvänds. 

Förutom högeffektiva luftfilter av både ersättningsmodell för original pappersluftfilter och universal luftrenarkit för ersättning av hela originalluftrenaren levererar K&N även vevhusfilter och kupefilter som bygger på samma filterteknik som luftfiltren samt en egen serie av high performance olje- och bränslefilter.

K&N modellanpassade oljefilter ersätter direkt original oljefilter. Heavy duty utförande med kraftigt ytterhölje som tål höga oljetryck. Filtermedia med speciellt materialval och utformning ger en ypperlig filtreringsförmåga med mycket hög flödeskapacitet. K&N oljefilter har en påbyggd sexkantsfattning för enkel demontering av oljefiltret från motorn.

K&N bränslefilter är av universaltyp och finns med filtermedia i cellulosa eller rostfritt stål.

Luftfilter (ersättningsfilter)

Modellanpassade tvättbara högflödes luftfilter som direkt ersätter original pappersluftfilter utan modifiering av luftrenaren. Ett enkelt sätt att höja motoreffekten genom byte till K&N luftfilter med högre och mer harmoniskt luftflöde in i motorn. 

Luftfiltersatser

Kompletta modellanpassade luftrenarkit med tvättbara högflödes luftfilter för ersättning av original luftrenare. Höjer motoreffekten tack vare öppnare och friare luftflöde till motorn.

K&N luftfiltret avskärmas från värmen i motorrummet och ger en svalare bränsle/luftblandning. Fullständigt kit med alla nödvändiga monteringsdetaljer för en komplett installation. 

Bränslefilter

K&N bränslefilter är av universaltyp och finns med filtermedia i cellulosa eller rostfritt stål.

Lågrestriktions filtermedia ger ett bränslefilter med hög flödeskapacitet med bibehållen filtreringsförmåga. 

Oljefilter

Modellanpassade oljefilter i heavy duty utförande med kraftigt ytterhölje som tål höga oljetryck. Filtermedia med speciellt materialval och utformning ger en ypperlig filtreringsförmåga med mycket hög flödeskapacitet. 
Den höga flödeskapaciteten kommer väl till pass på tävlingsmotorer där oftast olja med högre viskositet används och där oljan cirkulerar fortare och med högre tryck. K&N oljefilter har en påbyggd sexkantsfattning för enkel demontering av oljefiltret från motorn. Sexkantsfattningen har även hål för säkring av oljefiltret med låstråd. 

K&N service kit K&N luftfilter (universal)

Tvättbara högflödes luftfilter av universalmodell i olika utföranden. Perfekt för modifierade bilar och motorer där luftrenar-/insugssystem av egen design och konstruktion önskas.

Original K&N service kit för K&N luftfilter. Rengöringsvätska och filterolja i behändigt kit. Används för alla K&N luftfilter.

Förgasarfilter

Anpassade luftfilter för singel eller dubbel förgasare. K & N Förgasarfilter kit är konstruerade för att ge maximal prestanda från förgasarna. Alla kit levereras med anpassade krom toppar och monterings kit med basplattor. Tvättbara ”high flow” filter ingår i kit men kan även köpas lösa. Praktiska att montera, rengöra och serva.