Lokar - Kvalitet ... Helt enkelt!

 

Lokar är marknadsledande inom eftermarknadstillbehör för amerikanska fordon, med fokus på Hot Rods. De skiljer sig från konkurrenterna genom att säkerställa att det alltid är kvaliteten som är i fokus, vare sig det är produkten, processen eller människorna. Lokar tillhandahåller amerikansk tillverkar kvalitetsprodukter för klassiska bilar och erbjuder livstidsgaranti på samtliga produkter.

 

Historia

Det hela började år 1988, som idag har blivit en 32-årig affär med tillverkning av American Made hotrod-delar. Företagets hjärta började dock långt innan det, när Skip Walls, en ung tonåring i början av 60-talet körde sin första Ford 5-Window från 1932. Skip arbetade med, tävlade och samlade många bilar genom åren, tills han träffade Debbie 1980. Inte lång tid därefter startade Skip företaget Lokar, som en maskinverkstad (ett yrke han lärde sig genom att arbeta med sin far). Namnet Lokar, var förknippat med hans önskan att sänka varje fordon så lågt som han kunde och var en idé han fick av Debbie.

 

Medan han arbetade med service och reparation av maskiner, fortsatte Skip att arbeta på sina hotrods, köpa delar och bygga var och en efter hans eget tycke. Skip blev ofta frustrerad över att han inte kunde hitta produkter som var av tillräckligt hög kvalitet. Debbie förstod hans önskan av att tillverka produkter av bättre kvalitet och 1988 hjälpte hon Skip med  övergången från ett maskinserviceföretag till en tillverkare av kvalitetsprodukter för Hot Rods, Lokar Street Rod Parts. Så småningom blev företaget känt som Lokar Performance Products för att bättre representera bredden i deras erbjudna produkter.

 

Den 30-åriga resan startade med ett garage kopplat till deras hus i södra Kalifornien och har sedan dess vuxit till en anläggning på 52 000 kvm i Knoxville, Tennessee. 

 

Lokar kommer att fortsätta att tillhandahålla kvalitetsprodukter tillverkade i USA, med livstidsgaranti och oöverträffad kundservice.

Vi på Hansen Racing är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment av Lokar produkter direkt till dig som kund.