MSD - Experten på tändsystem

 

Entusiaster slutar aldrig experimentera i jakten på mer effekt och prestanda.

Teamet på MSD är precis likadana, dom strävar efter att leverera de produkter du behöver för att uppfylla dina effektmål. Dom fortsätter att förnya och uppfinna komponenter och teknik som levererar prestanda och tillförlitlighet med produkter som är lätta att använda och installera.

MSD har allt inom tändsystem, så som fördelare, tändspole, tändkontroll, startmotor, generator, sensor, tändkablar och tillbehör. MSD Tändningsprodukter är de finaste tändningskomponenter du kan installera på din bil oberoende om du installerar på din vardagsbil, sju-sekunders Pro Stock-bil eller Big Foot
I över 40 år har MSD Performance drivit utvecklingen av innovativa komponenter som bidragit till hur våra bilar presterar.
Från tävlingsbanor till gatan, landracing till top fuel dragsters, och naturligtvis din traditionella hot rod, tillhandahåller MSD komponenterna för att ”tända till” nästan vad som helst inom motorsport.

Tidigt fokuserade MSD enbart på tändsystem och med revolutionerande produkter som multiple spark CD ignition, timing & rev controllers, billet aluminium fördelare och Pro-Mag, ett otroligt genombrott i kraft och uthållighet.
Idag utvecklar MSD elektronik för hela drivlinan. Atomic EFI-systemen för LS-motorn och dess ”throttle body” kompletteras nu med en ”transmission controller”.
Deras DynaForce-startmotorer och generatorer ser till att motorn alltid har kraft för att starta och generatorerna håller den laddad.

MSD levererar komponenter som fungerar och kommunicerar tillsammans för att du ska få värdefull effekt i din motor. ”Bigger bang for your buck”

 

 

 

MSD Billet och Pro-Billet Fördelare
Varje funktion är utformad för att ge bästa prestanda och uthållighet för att toppa av ditt tändsystem.

Ready-to-run, E-Curve och HEI Fördelare
Dessa fördelare har inbyggd modul. Ingen tändkontroll krävs men de ger mer än tillräcklig gnista för både gata och strip applikationer.

Pro-Billet-Fördelare
De flesta fördelarna från MSD måste användas med en MSD Blaster Tändning, 6, 7, 8 eller 10-Series tändningslås.

Billet Fördelarhus (ej gjutet)
Liksom multipel gnista, CD tändning, var MSD först med att introducera ett fördelarhus som är maskintillverkat från ett stycke av aluminium. MSD använder state-of-the-art Computerized Numerical Controlled (CNC)-fräsar och svarvar för att skapa varje fördelarhus. Detta tillverkningssätt ger ett perfekt och lätt fördelarhus med en noggrannhet på 0,001 ".

Axel och styrkullager
Det kompletta sortimentet av MSD fördelare använder ett polerat stålskaft som tar emot en QPQ eller Tuftride beläggning. Denna process ger en slitstark yta som minskar friktionen och motstår korrosion. Att exakt styra denna axel, använder MSD ett förseglat kullager som ligger högst upp i fördelarhuset. Längst ned i fördelarhuset kontrollerar en extra lång sintrad bussning axeln. Denna kombination håller axeln snurrande smidig och exakt hela 10.000 + rpm.

Magnetic Pickup
Alla MSD fördelare (utom de med vevaxelpositionsgivare) använder en high output magnetisk pickup för att utlösa tändsystemet. Denna pickup är helt underhållsfri och kräver ingen justering någonsin. Den pickup monteras på botten av fördelarhuset och pluggas direkt in i MSD Ignition Control. En trigger signal skapas som ett precisionsinstrument som givare finnes (fäst vid axeln) passerar. Den givare finnes har en "paddle" för varje cylinder och då paddeln passerar pickup, är en signal skapas.

En av de viktigaste egenskaperna hos MSD Distributörer är justerbara mekaniska förväg montering. Den avancerade monteringen ger dig möjligheten att noggrant kunna ändra Kurva för att matcha din applikation. Till att börja med är det förskott plattan pressad och svarvade ur moly krom. Vikt stift är TIG-svetsat sedan på. Produkten får sedan en korrosionsbeständig QPQ beläggning. Nylon-vikt-kuddar sitter under vikterna att säkerställa en smidig rörelse som vikterna skjuts ut från centrifugalkraften att föra timing. Den avancerade produkten är monterad på toppen av varje MSD Fördelare för att kunna göra justeringar med enkelhet. En mängd olika avancerade fjädrar och stopbussningar levereras med varje fördelare som ger dig möjlighet att ställa in upp till 24 olika kurvor.

Ta en titt i vår webbshop så hittar du säkert rätt produkt till din bil. Hansen Racing lagerhåller ett brett sortiment av MSD-produkter, vilket gör att vi kan erbjuda riktigt snabba leveranser.