Hansen Racings Historia

Hansen Racings Historia

Det har gått över ett halvsekel sedan Carl Hansen grundade familjeföretaget Hansen Racing tillsammans med Sessan, Zefir & Mistral Hansen i en källarlokal på Stureparken 11 i Östermalm.
Året var 1966 och kulturen kring amerikanska bilar stod i full blom. Det skedde till tonerna av rock ’n roll-musikens definitiva genombrott. Sedan dess har kulturen kring amerikanska bilar och motorer levt vidare i svenskarnas hjärtan och vidmakthållits av entusiaster och eldsjälar. För visst finns det en magi kring amerikanska bilar som aldrig går ur tiden?
Vi vågar påstå att Hansen Racing inte spelat en helt obetydande roll för den svenska motorkulturen sedan sextiotalet. Vi har hållit fast vid Carls grundtanke och specialitet – att med hög service och expertis sälja trim- och reservdelar till amerikanska bilar och hålla sortimentet uppdaterat i takt med bilindustrins utveckling.
Våra kunder är ofta passionerade motorälskare, vilket gjort att dialogen med er är ovärderlig för oss. Ni hjälper oss att utveckla vårt sortiment då efterfrågan styr det vi erbjuder. Detta är en del av vad vi kallar Hansen-andan som varit framgångsrik för oss med tanke på alla kunder som har återkommer år efter år och det är vi otroligt stolta över!
Idag drivs företaget av William, Ken & Ted Hansen - tredje generationen Hansen, som förvaltar och för familjetraditionen framåt tillsammans med sin personal.