Purolator - Vi uppfann oljefiltret

 

1923 patenterade Ernest Sweetland och George H. Greenhalgh det första oljefiltreringssystemet för fordon. De kallade sin uppfinning "Purolator", kort för orden "ren olja senare"(pure oil later), och de började på en historia om kvalitet och innovation som fortsätter till denna dag.

Det ursprungliga Purolator-filtret filtrerade olja genom vävt tyg, men 1946 introducerade Purolator ett veckat pappersoljefilter - en teknologi som fortfarande används idag.

Under åren utvecklade Purolator filtreringsprodukter för transmissionsoljor, servostyrningsoljor, hydraulik, kylvätskor, vevhus och andra vätskor och gaser. Som innehavare av tusentals patent har Purolator konsekvent varit innovativa och visat vägen för den bransch de uppfann.

Tydligt fokus genom vision, värderingar och strategi

Som en del av MANN + HUMMEL-gruppen strävar Purolator efter ett klart definierat mål - att behålla och utöka deras position som marknadsledande inom filtreringsteknologi. För att uppnå detta är de fokuserade på att producera högkvalitativa produkter, erbjuda förstklassig service och förnya framtidens filtreringsteknik.

Tillverkningskompetens i världsklass

Purolators team av dedikerade filtreringstekniska specialister och ingenjörer, har specifik expertis inom filtreringsteknik. Deras kunder drar nytta av Purolators unika kombination av tyska tekniska kvalitetsstandarder och produktionserfarenhet, tillsammans med uppfinningsrikedom och extremt goda kunskaper om reservdelar till fordon från deras amerikanska ingenjörsteam.

Purolators samarbete med North Carolina State Innovation Center, förenar de mest innovativa sinnen för att kontinuerligt söka efter nästa tekniska genombrott i filtrering. Genom denna pågående forskning och utveckling strävar Purolator ständigt efter att förbättra prestandan hos deras produkter.

Eftersom fordonets motor- och kupédesign har accelererat i komplexitet måste produktdesign och testning vara lika diskriminerande. Purolator fortsätter att kräva exakta värden för att säkerställa bästa möjliga produktprestanda.

Hansen Racing lagerhåller ett brett utbud av Purolator-filter, ta en titt i vår webbshop så hittar du säkert rätt filter till din bil.